Uppdrag se över elkostnaden

Tog på mig uppgiften att se över vårt val av elbolag och elavtal för taxibolaget. Elen börjar bli en rätt stor månadskostnad för oss nu när vi börjat ta in elbilar i vår bilpark. Vi har än så länge två elbilar men då kunderna efterfrågar detta lär det bli fler framöver som det känns nu. Jag satte mig i alla fall framöver datorn på kontoret och googlade på ”elavtal företag”. Vattenfall, Eon, Fortum, Nordic Green, Göta Energi, Bixia och Mälarenergi var de som Google ansåg var mest relevanta så jag påbörjade det gedigna arbetet med att gå igenom dessa och de elavtal som erbjöds för företag.

Är personligen inget fan av storbolag då dessa ofta tar överpriser tack vare att de har ett känt namn så dessa gallrades bort direkt. När man därefter börjar att jämföra elbolag och olika elavtal så inser man att man nog får börja med att fundera på om man vill ha ett helt rörligt elpris eller vill säkra upp lite mer med ett fast pris. Budgetmässigt blir det ju lite enklare med ett fast elpris då man vet redan på förhand vad man betalar per kWh. Däremot så blir det ju oftare billigare i längden med ett rörligt pris. Detta tål helt klart att funderas på och är ju ett beslut man bör ta innan man funderar på vilket elbolag man ska välja.

Vi har ändå en helt okej buffert i bolaget så vi klarar prissvängningar upp och ner så för vår del blir det mindre viktigt med tryggheten i form av ett fast pris så jag är tämligen säker på att det blir ett elavtal med rörligt pris. De flesta elbolag som jag kikade på gör ju ett påslag på själva kWh-priset vilket inte känns helt bra då elbolaget tjänar mer desto mer vi förbrukar. För vår del passar modellen med en låg fast månadsavgift som t.ex. Göta Energi har då mycket bättre.

Göta Energi har även fått pris för bästa kundservice vilket ju ger ett visst mått av trygghet som man får sätta på plussidan. Mycket lutar alltså åt att vi väljer Göta Energi som leverantör och att elavtalet blir deras ”El till inköpspris”. Tror det blir det mest prisvärde för oss i längden så det är detta jag kommer lägga fram som förslag till styrelsen.

Med detta tackar jag för mig för denna gång så ses på vägarna i Skaraborg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *