Uppdatering

Hej på er,

Tänk att vi redan har levt med pandemin i ett och halvt år nu. Det trodde man ju verkligen inte när det började och det pratades om några veckor bara. Men man vänjer sig ändå och anpassar sig till den nya vardagen, sådan är människan, vi klarar oss genom så mycket mer än vi själva tror. Och tur är väl det annars hade samhället kraschat för länge sen.

Även vi här på taxi Skaraborg och klarat oss hittills, tack och lov. Nu med våren har restriktionerna även lättat en del vilket märks på vår verksamhet då fler reser med oss. Särskilt märker vi att äldre nu rör sig mer i samhället än under senaste året, så bra att vaccinationerna har kommit igång ordentligt. Det har även blivit mer aktivitet och körningar på helgerna nu när man fät sitta på uteserveringar, vilket är väldigt bra för oss då folk unnar sig ett glas och sedan en taxi hem. Det är skönt att restaurangerna stänger redan vid åtta, då blir det inte lika mycket fylla och stökigt som det annars kan bli på kvällar och nätter. Hoppas att folk fortsätter att dricka mer lagom även efter den här krisen har ebbat ut och man kan leva som vanligt igen.

Så nu sitter jag här i solen utanför vårt lilla kontor och planerar inför sommarens verksamhet. Har det riktigt trevligt här i solen med en kaffe och smoke vape, har börjat med e cigg istället för vanliga cigaretter, vilket är mycket bättre faktiskt. Man slipper ju stinka som en askkopp dessutom vilket känns extra bra när man ska köra pensionärer och astmatiker. Frugan är nöjd hon också även om hon fortfarande tjatar på mig att jag borde sluta helt. Jaja, en sak i taget. Behöver nikotinet för att orka, särskilt förr då man ibland hade väldigt mycket körningar hit och dit och endast kaffe inte hjälpte för hålla igång.

Snart ska även frugan och jag vaccinera oss, ska bli skönt – fast jag inte gillar sprutor i vanliga fall. Ska sätta upp en lapp i min taxibil om att jag är vaccinerad så andra inte behöver oroas över att smitta mig. Men såklart kommer vi inte sluta med alla andra åtgärder för att vara säkra, vi spritar alla ytor man tar på fortfarande och tvättar bilarna dagligen invärtes. Vi har även munskydd på oss, man får göra så gott man kan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *