Nya kollegor

Hej på er,

Hoppas att ni har haft en fin sommar än så länge! Här är det bra, haft mycket körningar på sistone vilket ju är bra för kassan och att komma igång igen. Mitt jobb är ju att ta människor från en plats till en annan så man känner sig alltid behövd och att man gör nytta och hjälper någon, det är bra grejer det. Senaste månaden har det varit mycket ungdomar också, myndigheterna är inte lika glada dock att de festar som om det inte fanns en pandemin men för vår del är det tacksamt ändå. Dessutom tycker jag det är bra att de tar taxi hem så de säkert kommer hem.

VI har turats om i arbetslaget att ta ut semester här och där, har funkat okej, ibland har nån fått rycka ut ändå men det är så det är i det här yrket, man ställer upp för sina kollegor när det behövs. Generellt trivs vi väldigt bra ihop, vi är ett gött gäng som varit med länge. Men det kan ju ibland behövas nya sätt att tänka på och metoder att arbeta på som grupp. Så efter en del funderingar har jag nu anmält mig till en tre dagars kurs om projektledning. Lite blandade känslor för erkännas, hur ska den här gamla hunden lära sig att sitta tänkte jag först. Men sen läste jag på om projektledning och det låter väldigt vettigt faktiskt och bra då att få råd av en expert på området.

Det kan ju inte skada med att få tips om användbara tekniker och arbetssätt för projektplanering och projektstyrning. Dessutom kommer de att ta upp frågor kring motivation och gruppdynamik vilket passar bra inför hösten när vi ska nyanställa två till chaufförer då en av de andra ska gå i pension och gruppen därmed förändras. Lite tråkigt att hon ska gå i pension men så är ju livet och alla företag förändras ju med tiden. De nya verkar väldigt lovande så det blir bra det här. Den ena är en rutinerad taxichaufför och den andra är helt nyutbildad men har jobbat länge inom servicebranschen tidigare så är van vid att bemöta olika människor. Kändes bra att ge den nyutbildade en chans, vet ju att de kan ha svårt annars att få in en fot på arbetsmarknaden.

Dags att avrunda här, har en körning snart och vill hinna dricka en kopp kaffe innan dess.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *