I brist på resor…

Hej läsare.

I brist på resor har vi valt att ta hand om den här bloggen igen. Krisen som landet genomgår är kanske en av de absolut värsta kriser jag har varit med om. Jag minns att under 2008 så hade vi det svårt också men nu är det brist på kunder på riktigt. Helgerna, när det händer som mest, är tomma på folk. Det har blivit svårt att klara av ekonomin och det är allt p.g.a. coronavirus.

I våra bilar har vi försökt att bidra till att minska spridningen, vi tvättar bilarna varje dag, vi använder handsprit till ytor som vi vet folk kan ta på, både föraren och passageraren. Vi har även lagt i varje bil en liten flaska handsprit så att folk kan använda den om de behöver det. Men, företaget kvarstår. Förvisso har vi känt en nedgång på resor och allt mindre folk använder sig av taxi men vi känner att det här är tillfällig och snart vänder det. Vi ska köpa däck till våra bilar, så pengar i kassan behövs, så det ska vi se till att fixa. Vi har börjat också bjuda våra kunder på rabatterade priser om man till exempel är över 65 år gammal och behöver gå och handla mat (hela 50% rabatt). Ja, vi försöker stötta samhället och överleva dessa dagar. De har inte varit lätta men jag tror på att kriser alltid har med sig möjligheter, kanske lite svåra att identifiera, men möjligheter för det.

Hur som helst, vi ska se hur allt det här fortsätter påverka oss, ingen av våra förare har behövt gå ner i arbetstid, gå på permittering eller till och med det värsta, sägas upp. Så, hoppet är att upprätthålla arbetet, kämpa framåt och bara härda ut i dessa svåra tider.

Det som känns tryggt är att regeringen kommer hela tiden med nya åtgärder och paket för företagare, speciellt vi som är småföretagare, det här med sänkta arbetsgivare avgifter kan hjälpa oss väldigt mycket och permittering kan också funka men då tappar vi arbetskraft, så det är en nackdel för oss men en positiv fördel för den som jobbar. Så det är ju saker att ta i beaktande.

Ingen jobb i världen är ett lättjobb, alla har med sig sina olika utmaningar, vissa kan upplevas svårare än andra så klart. Det är nog inte samma sak att operera någons hjärna än att köra taxi, men vi alla fyller en funktion i samhället och vi är viktiga på våra egna sätt. MEN, just nu, att vara ledare för ett land kan inte vara lätt. Jag tänker på alla världsledare som finns där ute idag, alla som försöker hantera situationen på olika sätt… Vem vet med säkerhet vad som är bäst att göra just nu? Det är ju rena magkänslan som styr känns det som. Jag tänker så här, ute på Facebook ser jag hur människor klagar så mycket på att vi inte stängde gränser innan, att vi inte sätter människor i karantän, att man inte stänger skolor.. jag vet inte vad jag ska tänka när jag läser det för tittar man på Italiens och Spaniens situation, så verkar inte den bli bättre, TROTS att dessa länder har satt i karantän.

Jag vet inte, jag hoppas verkligen på att Sverige gör sitt bästa, och det tror jag att de gör, kontroversiell, ja men vi är fortfarande igång, vi fortsätter leva och vi stoppar inte ekonomin helt och hållet och det tror jag kommer att ge oss mycket när allt det här är över men det återstår att se, Sverige kanske skjuter sig själv i foten, vem vet? Här! är det ingen som kan säga vad som är rätt och vad som är fel än.

Ni där ute, ta hand om er, glöm inte era älskade, man vet aldrig när man behöver säga hej då en sista gång nu.

Ha en fin fin dag

.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *